Foredrag

Rikke Rohr er en engagerende formidler hvad end hendes foredrag omhandler arkitektur, byudvikling, kvinders rolle i samfundet eller de mere personlige fortællinger om at være selvbygger, sydhavner, græsrod og mønsterbryder.
Rikke Rohr kan hyres til både digitale foredrag, gående foredrag og til at komme ud og holde oplæg hos jer. Rikke Rohr kan også varetage værts- eller moderatorrollen ved jeres event,
ligesom I er velkomne til at kontakte hende for et helt nyt og skræddersyet foredrag.
Nedenfor er de mest populære foredrag, som oprindeligt blev udviklet til formaterne HOUUSING, CafX og SV Festival, men som nu er tilbagevendende klassikere.

Arkitektur og aktivisme
– foredrag med mulighed for slides (kan tilpasses i tid)

Rikke Rohr fortæller om de sidste 30 års byudvikling af København gennem hendes personlige fortælling om at være undrende sydhavnsbarn til at blive optaget på Det Kongelige Akademi, gribe chancen for at bygge sit eget hus og senere arbejde som klassisk arkitekt i den moderne byggebranche…og til slut om hvordan hun pludselig følte en ufravigelig trang til at råbe os alle op gennem et helt Folkemøde om emnet.

Sydhavernes selvskaber tradition
– Gående foredrag på 1,5 time

De sidste 100 år har Sydhavnen været kendt for sin evne til at lade mangfoldigheden blomstre. Den hastige gentrificering er dog også nået til 2450, hvilket rejser en række spørgsmål: Skal
vi lave særlige vilkår for at sikre de særlige miljøer eller skal de skæve typer flytte længere ud på landet? Arkitekt, aktivist og selvbygger Rikke Rohr viser rundt i de finurlige hjørner af Sydhavnen, som de færreste kender.

Kvinder der har formet samfundet
– Gående foredrag på 2 timer

Rikke Rohr fortælle om kvinder, der gennem tiden har skabt helt særlige steder i vores byer, samfund og sind.

Med udgangspunkt i fysiske steder i Sydhavnen skal vi bl.a. høre om den kvindelige præst, der har skabt plads til nye maskuline aktiviteter i kirken, om hvordan historiens kvinder vækkes til live gennem nytænkende teater på overraskende steder som en campingvogn, en tidligere politistation og et gammelt kapel. Vi skal også møde nulevende kvinder, der har skabt et ualmindeligt hjertevarmt sted på baggrund af de værdier, deres mor bragte til Sydhavnen helt fra Marokko.

Kunder og feedback

Eksempler på kunder og målgrupper

Den danske ambassede i Chile
Trafikstyrelsen
KLUB
SV Festival
Danske Bank
Spatial Planning II på KADK
Københavns åbne Gymnasiums lærerseminar
boligseminaret Houusing ll
Copenhagen Architecture Festiva
l